— dinsdag 4 mei 2021, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Ajax-fans mishandelden AP-fotograaf bij kampioensfeest

Supporters van Ajax vieren bij de Johan Cruijff Arena hun 35e landstitel. - © Remko Koers / ANP

Een fotograaf van het internationale persbureau Associated Press, die zondag foto's maakte van het kampioensfeest bij de Arena, is aangevallen door Ajax-supporters, meldt Het Parool. Hij raakte daarbij gewond. De fotograaf gaat vandaag aangifte doen bij de Amsterdamse politie. Laatste wijziging: 4 mei 2021, 13:20

De fotograaf, die anoniem wenst te blijven, legde in eerste instantie de juichstemming vast, schrijft Het Parool. Maar toen hij vanuit een andere hoek wilde gaan werken en hij aan de andere kant van het witte kassahuisje de hoek om liep, sloeg de sfeer om.

Hij werd uitgemaakt voor kutfotograaf en toen hij zich omdraaide om weg te gaan werd hij in zijn rug getrapt. Ook kreeg hij een vol bierblik tegen de zijkant van zijn hoofd gegooid. Hij liep een barstwond bij zijn linkeroor op als gevolg van de aanval.

Tony Hicks, de adjunct-directeur van Associated Press in Londen, zegt dat de nieuwsorganisatie de kwestie binnenkort aanhangig zal maken bij de autoriteiten en de journalistenvakbond. Ook overweegt hij een officiële klacht bij Ajax. “We nemen de veiligheid van onze medewerkers uiterst serieus.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.