onderzoek covid en journalistiek

— zaterdag 4 april 2015, 10:52 | 0 reacties, praat mee

Staking bij radiozender France Info

France Info, de belangrijkste publieke nieuwszender in Frankrijk, staakt al twee weken uit protest tegen bezuinigingen op de Franse radio. Op de zender is enkel muziek te horen. De zeven zenders van Radio France komen 21 miljoen euro tekort. Bovendien gaat de verbouwing van de karakteristieke ronde Maison de Radio aan de Seine veel meer kosten dan eerder werd geraamd.

De Cour des Comptes, de Franse Rekenkamer presenteerde een kritisch rapport over de situatie bij Radio France. Zo zou het personeel 14 weken vakantie hebben en zou er geprofiteerd worden van 29 verschillende bonusregelingen. De Rekenkamer stelt onder meer voor om de zeven zenders te fuseren. De directeur van Radio France, Mathieu Gallet, werkt ook aan een bezuinigingsplan, maar omdat hij eerder zijn eigen kantoor liet opknappen voor 100 duizend euro, is zijn gezag ernstig ondergraven. Het aantal stakers is 7 procent, maar dit is genoeg om de uitzendingen lam te leggen. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Frankrijk France Info

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.