— woensdag 26 januari 2011, 13:27

650 banen weg bij BBC World Service

De Britse omroep BBC heeft vandaag bevestigd dat er in de komende drie jaar 650 arbeidsplaatsen verloren gaan bij de BBC World Service. In totaal werken 2400 mensen voor de organisatie. Peter Horrocks, directeur van BBC World Service, sprak tijdens een vergadering met het personeel over een "moeilijke en trieste dag, zowel persoonlijk als professioneel". Vijf van de 32 taaldiensten worden stopgezet. Het gaat om Servië, Macedonië, Albanië, het Caribisch gebied en de Portugese diensten voor Afrika. Daarnaast zullen radio-uitzendingen in China, Rusland, Oekraïne en Turkije verdwijnen, net als kortegolfuitzendingen in Hindi. Op deze manier hoopt BBC World Service 46 miljoen pond op jaarbasis te bezuinigen.

BBC World Service krijgt jaarlijks 272 miljoen pond (zo’n 328 miljoen euro) om een wereldomroep in stand te houden. Er luisteren wekelijks zo’n 180 miljoen mensen naar. De bezuinigingen zouden kunnen leiden tot een wekelijks verlies van 30 miljoen luisteraars wereldwijd. In 2014 zal BBC World Service opgaan binnen BBC News. BBC-Directeur Mark Thompson heeft eerder al aangegeven dat de staatsomroep het zich niet kan veroorloven twee aparte nieuws-organisaties in de lucht te houden. De BBC moet de komende jaren flink bezuinigen nu kijk en luistergeld voor zes jaar is bevroren en het budget van de publieke omroep daarmee met 16 procent afneemt in de komende zes jaar. Meer bij The Guardian / BBC

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.