word studentlid

— vrijdag 6 januari 2023, 10:28 | 1 reactie, praat mee

Stadsredactie Twentsche Courant Tubantia vertrekt na 75 jaar uit Hengelo

Stadsredactie Twentsche Courant Tubantia vertrekt na 75 jaar uit Hengelo
© Peter Hilz/ANP/Hollandse Hoogte

De stadsredactie in Hengelo van de Twentsche Courant Tubantia vertrekt per 1 juli uit die stad. De journalisten die voor het Hengelose katern van de krant schrijven zullen voortaan hun werkzaamheden voortzetten in Enschede. De krant ziet het echter niet als 'verschraling' en meent dat regionale kranten allang niet meer een redactieruimte hebben in iedere gemeente die onder hun verspreidingsgebied valt. Laatste wijziging: 6 januari 2023, 10:41

Regionale omroep 1Twente spreekt van een ‘verschraling’. Ter redactie van de krant zou met gemengde gevoelens gereageerd zijn op het besluit. Redactiechef Engelbert Heideman zegt tegen de omroep dat een verhuizing naar Enschede er uiteindelijk wel aan zat te komen.

‘De redactie zelf, met goede en gedreven journalisten, blijft natuurlijk bestaan’, zegt de kersverse hoofdredacteur Daan Bonenkamp. Hij vindt het vertrek geen vorm van verschraling: ‘Regionale kranten hebben al lang niet meer in bijna iedere gemeente een redactieruimte. Dat laat onverlet dat onze verslaggevers in alle hoeken van ons verspreidingsgebied komen om de beste verhalen op te halen’. Verslaggevers zullen vaker vanuit Enschede werken. Bonenkamp wijst erop dat de coronapandemie duidelijk maakte dat mensen flexibel zijn geworden als het gaat om de plek waar ze werken.

Eerder sloten al andere regionale redacties van Tubantia door bezuinigingen. De redactieruimte in Oldenzaal sloot in april 2018, en andere redactieruimtes in de Achterhoek en Haaksbergen zijn zo ook opgedoekt. Alle journalisten die werkzaam waren op die locaties verkasten naar Enschede. Na 1 juli heeft TC Tubantia naast de redactie alleen nog een kantoor in Almelo. Die blijft - vooralsnog - gewoon in gebruik. In 1945 opende de krant regiokantoren in Hengelo, Enschede en Almelo, voorheen zat de redactie van de krant alleen in Oldenzaal. Het hoofdkantoor van de krant was jarenlang gevestigd in Hengelo voordat de krant naar Enschede verhuisde.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Bob Lagaaij, 6 januari 2023, 19:47

Dat ouwe - en altijd weer hetzelfde - liedje van de Amazing Stroopwafels: ,,Om de service te vergroten, wordt dit filiaal gesloten’‘.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.