Jodal

— woensdag 31 maart 2021, 09:18 | 0 reacties, praat mee

Spotify zet met overname eerste stap naar live-audio-diensten

Het Spotify-logo aan de beurs in New York, bij hun beursgang aldaar in 2018 | AFP

Spotify, dat de laatste jaren overnames deed om te kunnen groeien in de podcastsector, zet zijn zinnen op live-audio. Het heeft voor een onbekend bedrag Betty Labs overgenomen. Dat bedrijf maakt 'Locker Room', een app waar sportliefhebbers samen kunnen praten en wedstrijden volgen. Laatste wijziging: 31 maart 2021, 09:21

Het is daarmee een sport-variant van Clubhouse, de app voor live-gesprekken. Spotify zegt dat zowel makers als luisteraars graag live-audio willen: “De wereld klopt al bij ons aan voor muziek, podcasts en andere unieke audio-ervaringen. En deze nieuwe live-audio ervaring is een krachtige toevoeging op de on-demand ervaring die we nu al leveren”, aldus Spotify’s hoofd onderzoek en ontwikkeling Gustav Söderström.

Spotify gaat Locker Room ombouwen zodat meer makers en fans kunnen deelnemen. Spotify ziet voor deze nieuwe live-ervaring toepassingen in sport, muziek en culturele programmering. Makers op het platform kunnen discussies en debatten houden of live-interviews geven.

Spotify transformeert zich tot een laagdrempelige radiozender. Vorig jaar maakte Spotify het al mogelijk om muziek in te voegen in podcasts, mits dat op Spotify beschikbaar is. Vijf jaar terug becijferde TNS dat wanneer Spotify als een normaal radiostation zou worden meegeteld in de bereikcijfers, het de vijfde commerciële zender in Nederland zou zijn.

Betty Labs-oprichter Howard Akumiah zegt dat de overname door Spotify betekent dat sportliefhebbers straks nog meer keus hebben, in combinatie met muziek en cultuur. Meer bij Spotify

Bekijk meer van

Spotify

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.