website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Spotify vijfde commerciële radiozender in Nederland’

Lars Pasveer — Geplaatst in onderzoek op woensdag 5 oktober 2016, 09:14

TNS

TNS

Nieuws

Als streaming muziekdienst Spotify als een normaal radiostation zou worden meegeteld in de bereikcijfers, zou het qua wekelijks bereik de vijfde commerciële zender in Nederland zijn. Dat blijkt uit onderzoek naar bereik en luistergedrag dat Spotify met onderzoekbureau TNS heeft uitgevoerd.

Spotify wordt overigens niet als zender in de bereikcijfers meegeteld, maar dat is volgens Spotify wel een wens. Kerli Nurmoja, senior manager ‘Global Thought Leadership’ bij Spotify, heeft de resultaten onlangs in Nederland toegelicht. Marketing Online heeft een uitgebreid overzicht van de resultaten uit het onderzoek online gezet.

Spotify bereikt inmiddels wekelijks 15 procent van alle mensen in de leeftijdscategorie 15-64, zoals gezegd goed voor plaats vijf qua bereik. De groep luisteraars is net zo hoog opgeleid als de radiodoelgroep, stelt Spotify. Ze hebben ook hetzelfde inkomensniveau - wat volgens Nurmoja “de mythe ontkracht” dat mensen naar Spotify luisteren omdat ze geen geld hebben.

Luisteraars zouden volgens het onderzoek ook met meer aandacht naar Spotify luisteren dan andere zenders. De dienst moet volgens het TNS-onderzoek alleen twee nieuwsradiozenders voorlaten waar het om aandachtig luisteren gaat.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.