banner anp

— woensdag 5 oktober 2016, 09:14 | 0 reacties, praat mee

‘Spotify vijfde commerciële radiozender in Nederland’

TNS

Als streaming muziekdienst Spotify als een normaal radiostation zou worden meegeteld in de bereikcijfers, zou het qua wekelijks bereik de vijfde commerciële zender in Nederland zijn. Dat blijkt uit onderzoek naar bereik en luistergedrag dat Spotify met onderzoekbureau TNS heeft uitgevoerd.

Spotify wordt overigens niet als zender in de bereikcijfers meegeteld, maar dat is volgens Spotify wel een wens. Kerli Nurmoja, senior manager ‘Global Thought Leadership’ bij Spotify, heeft de resultaten onlangs in Nederland toegelicht. Marketing Online heeft een uitgebreid overzicht van de resultaten uit het onderzoek online gezet.

Spotify bereikt inmiddels wekelijks 15 procent van alle mensen in de leeftijdscategorie 15-64, zoals gezegd goed voor plaats vijf qua bereik. De groep luisteraars is net zo hoog opgeleid als de radiodoelgroep, stelt Spotify. Ze hebben ook hetzelfde inkomensniveau - wat volgens Nurmoja “de mythe ontkracht” dat mensen naar Spotify luisteren omdat ze geen geld hebben.

Luisteraars zouden volgens het onderzoek ook met meer aandacht naar Spotify luisteren dan andere zenders. De dienst moet volgens het TNS-onderzoek alleen twee nieuwsradiozenders voorlaten waar het om aandachtig luisteren gaat.

Bekijk meer van

TNS Spotify Marketing Online

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.