persveilig seminar

— woensdag 25 april 2018, 10:10 | 0 reacties, praat mee

Sportfotografen eisen veiligheidsgarantie KNVB

Ricardo van Rhijn van AZ vraagt het publiek te stoppen met gooien van vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd | Olaf Kraak / ANP

De Nederlandse Sportpers (NSP) heeft bij de KNVB om maatregelen gevraagd na gevaarlijke werkomstandigheden tijdens de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord, afgelopen zondag. Supporters ontstaken fakkels en gooiden met zwaar vuurwerk en bekers bier naar de aanwezige sportpers. ANP-fotograaf Olaf Kraak liep gehoorschade op en deed aangifte bij de politie. Laatste wijziging: 15 mei 2018, 15:25

Fotograaf Ronald Bonestroo meldt dat onder meer knalvuurwerk van het in Nederland verboden type Cobra 6 werd gegooid. Een van zijn camera’s zat onder de kruitsporen. Kraak stelt dat het vuurwerk alle perken te buiten ging. “Ik heb daar echt niet veilig gezeten”, aldus Kraak.

Een beker bier raakte de laptop van Pro Shots-fotograaf Stanley Gontha, die daarvoor ook al aan het hoofd door een beker was getroffen. De laptop raakte door het bier defect. “Hij is zo beschadigd dat ik een nieuwe computer heb moeten kopen. De rekening heb ik al naar de KNVB gestuurd”, aldus Gontha.

De NSP heeft bij de KNVB geklaagd over de gevaarlijke situatie voor fotografen, cameramensen, ballenjongens, andere supporters en mensen die rond het veld moeten werken.  De KNVB moet meewerken aan onderzoek en geleden schade vergoeden (of verhalen op daders). Tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend “is een belangrijke grens overschreden”, aldus de NSP.

Bekijk meer van

Olaf Kraak NSP KNVB

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.