banner festival 23

— dinsdag 20 oktober 2015, 13:18 | 1 reactie, praat mee

Belgische en Nederlandse sportjournalistenclubs willen uit AIPS stappen

De Nederlandse en Belgische vertegenwoordigers zijn zo ontevreden over de gang van zaken bij de Europese tak van AIPS, de internationale sportpersassociatie, dat ze willen breken met de bond. 'Het wordt tijd om eruit te stappen', zei David Naert, die namens de Belgische sportjournalistenvereniging een bestuursfunctie bekleedt bij de Europese tak van AIPS enigszins cynisch. Laatste wijziging: 30 november 2015, 11:08

Naert sprak maandag tijdens een symposium over de toekomst van de sportjournalistiek.

De Belg deed zijn beklag over het nepotisme bij de AIPS. ‘Ik vraag me ook af of het gezond is dat AIPS geld ontvangt van sportfederaties. En er lopen helaas ook bobo’s rond’, zei de Belgische sportjournalist die voor de VRT werkt.

Daarop reageerde Marina Witte, de directeur van de NSP, de belangenclub van de Nederlandse sportpers. ‘Ja, het moet echt anders. Maar het is zo conservatief daar. Er zit zo weinig beweging in’, sprak ze.

Naert stoort zich aan de vriendjespolitiek en waarschuwt voor inmenging van de commercie. Vooral de inperking van de persvrijheid bij Engelse voetbalclubs baart hem zorgen. Recent werden bij sommige Engelse clubs kritische journalisten geweigerd.  ‘Engeland is de bron van alle kwaad’, sprak Naert die overweegt mee te dingen naar een bestuursfunctie bij AIPS.

Bekijk meer van

NSP Marina Witte AIPS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

gerard den elt, 21 oktober 2015, 18:16

Er waren meer dan 50 journalisten aanwezig op deze bijeenkomst, maar niemand heeft daar gehoord dat de Nederlandse en Belgische sportpers zou willen breken met de AIPS. Zorgvuldig citeren is inderdaad een vak. ‘Het wordt tijd om eruit te stappen’, zou David Naert (voorzitter van de Belgische sportpers) hebben gezegd.
En waarom wordt dan aan het slot geschreven dat hij tevens zou overwegen om mee te dingen naar een bestuursfunctie bij de AIPS, als die breuk volgens Villamedia aanstaande is?
Kortom, een onjuiste weergave van de feiten.
Gerard den Elt, bestuurslid NSP

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.