de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 7 september 2017, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Smaadzaak tegen Peter R. de Vries en FremantleMedia

Een publicist die niet gelooft in de officiële lezing van de moord op Marianne Vaatstra sleept misdaadjournalist Peter R. de Vries en producent FremantleMedia (maker van onder meer RTL Boulevard) voor de rechter. Wim Dankbaar stelt dat De Vries in RTL Boulevard op 13 juni smadelijke en lasterlijke termen heeft gebruikt om hem te beschrijven.

De Vries stelde onder meer dat Dankbaar in een dwangbuis afgevoerd zou moeten worden, een stalker en een ‘volslagen kierewiet’ complotdenker. Dankbaar wil voorlopig 20.000 euro schadevergoeding, oplopend tot een half miljoen euro. Volgens Dankbaar ondergraven De Vries’ uitspraken zijn geloofwaardigheid als journalist.

Dankbaar gelooft niet dat Jasper S. (die de moord in 2012 bekende) de dader is. Hij zocht zo vaak contact met Marianne Vaatstra’s moeder dat zij dit jaar via de rechter een contactverbod afdwong.

De Vries en FremantleMedia zien een rechtszaak met vertrouwen tegemoet. In het AD zegt De Vries dat deze zaak Dankbaar ook weer een podium biedt. “Iemand die zelf vindt dat hij werkelijk alles moet kunnen roepen en openbaren en daarbij de belangen van slachtoffers veronachtzaamt, die moet niet kleinzerig zijn als iemand iets terugroept”, aldus De Vries. Meer bij AD

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.