website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Smaadzaak tegen Peter R. de Vries en FremantleMedia

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op donderdag 7 september 2017, 09:11

Nieuws

Een publicist die niet gelooft in de officiële lezing van de moord op Marianne Vaatstra sleept misdaadjournalist Peter R. de Vries en producent FremantleMedia (maker van onder meer RTL Boulevard) voor de rechter. Wim Dankbaar stelt dat De Vries in RTL Boulevard op 13 juni smadelijke en lasterlijke termen heeft gebruikt om hem te beschrijven.

De Vries stelde onder meer dat Dankbaar in een dwangbuis afgevoerd zou moeten worden, een stalker en een ‘volslagen kierewiet’ complotdenker. Dankbaar wil voorlopig 20.000 euro schadevergoeding, oplopend tot een half miljoen euro. Volgens Dankbaar ondergraven De Vries’ uitspraken zijn geloofwaardigheid als journalist.

Dankbaar gelooft niet dat Jasper S. (die de moord in 2012 bekende) de dader is. Hij zocht zo vaak contact met Marianne Vaatstra’s moeder dat zij dit jaar via de rechter een contactverbod afdwong.

De Vries en FremantleMedia zien een rechtszaak met vertrouwen tegemoet. In het AD zegt De Vries dat deze zaak Dankbaar ook weer een podium biedt. “Iemand die zelf vindt dat hij werkelijk alles moet kunnen roepen en openbaren en daarbij de belangen van slachtoffers veronachtzaamt, die moet niet kleinzerig zijn als iemand iets terugroept”, aldus De Vries. Meer bij AD

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.