Tegel Beeld en Geluid

— maandag 21 december 2015, 13:39 | 0 reacties, praat mee

SKO komt met ‘hybride’ online kijkcijfers

Stichting Kijkonderzoek

Met ingang van volgend jaar gaat Stichting Kijkonderzoek (SKO) ook dagelijks kijkcijfers produceren voor online bekeken programma's. SKO zegt daarmee uniek in de wereld te zijn. Het gaat in eerste instantie om online kijkcijfers van NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting.

In een latere fase zullen meer partijen toetreden, waaronder Discovery Networks, VIACOM, FOX International Channels Benelux, Disney en Sanoma. De kijkcijfers combineren onderzoeksdata en data uit het SKO Online Panel en de SKO Censusdata. Het ‘hybride’ karakter van de kijkcijfers zegt daarmee ook iets over online bereik en kijkgedrag binnen doelgroepen.

In de tweede fase van het project, dat volgend jaar live gaat, worden door middel van fusie de online videogegevens geïntegreerd met de bestaande kijkcijfers. “Dit levert een crossmediaal video totaal-cijfer op (het VideoTotaal). Dan kan het totaalbereik van programma’s en video commercials worden gerapporteerd en is het mogelijk om te zien wat “online” en “offline” toevoegen aan bereik”, aldus SKO in hun persbericht [.pdf].

Bekijk meer van

Stichting KijkOnderzoek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.