PersVeilig

— woensdag 6 april 2022, 16:52 | 0 reacties, praat mee

Sjirk Kuijper: ‘Dulmers Oekraïne uitgezet vanwege vriendschap met Baudet’

Robert Dulmers in 2019. - © ANP / Eric Brinkhorst

Oorlogsverslaggever Robert Dulmers is door Oekraïne het land uitgezet vanwege zijn vroegere vriendschap met FVD-leider Thierry Baudet. Dat stelt Nederlands Dagblad-hoofdredacteur Sjirk Kuijper in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 (vanaf minuut 55). Laatste wijziging: 6 april 2022, 16:55

Kuijper stelde daarbij dat hij vlak voor de Spraakmakers-uitzending van woensdag aanvullende informatie kreeg over de uitzetting. “Inmiddels krijg ik informatie dat iemand op Facebook in Oekraïne op zondagochtend berichten verspreidde met ‘Zoek deze man’. Op de een of andere manier is tot Oekraïense activisten doorgedrongen dat onze verslaggever tot 2016 een relatie had met Thierry Baudet. Dat wisten wij overigens toen wij in februari contact met Dulmers hadden.”

Dulmers werd zondagmiddag Oekraïne uitgezet, omdat hij met zijn berichtgeving over een Russische raketinslag in havenstad Odessa staatsgeheimen zou hebben onthuld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft volgens de NOS zondag bij Oekraïne navraag gedaan naar de uitzetting. Een woordvoerder zegt nog op een reactie te wachten.

Bekijk meer van

Robert Dulmers

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.