data als kans

— vrijdag 13 mei 2022, 19:47 | 0 reacties, praat mee

Geheime dienst Oekraïne heeft 13 journalisten inreisverbod opgelegd sinds start oorlog

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne heeft de geheime dienst van het land in totaal dertien buitenlandse journalisten een inreisverbod opgelegd. Zij zijn vermoedelijk ook het land uitgezet. Volgens de SBU brachten de journalisten in hun "provocerende" berichten foutieve informatie en hebben ze de Oekraïense strijdkrachten in diskrediet gebracht. Laatste wijziging: 14 mei 2022, 09:27

Een van de journalisten die het land is uitgezet was de Nederlandse journalist Robert Dulmers, die daar werkte voor het Nederlands Dagblad.

Hij publiceerde foto’s van een raketinslag bij een olieopslag in de havenstad Odessa vlak na de gebeurtenis. Dulmers mag daardoor de komende tien jaar niet meer in Oekraïne komen.

De Oekraïense autoriteiten hebben vlak na de Russische inval strenge regels opgesteld voor het publiceren van doelen die door de Russen zijn bestookt. Ook over posities van het Oekraïense leger mag onder de staat van beleg niet bericht worden. Journalisten die de regels overtreden kunnen beschuldigd worden van spionage.

Lees meer: Journalisten in oorlogstijd: een grijs gebied van regels

Bekijk meer van

Robert Dulmers Oekraïne

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.