onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 3 november 2010, 09:46

Singapore: schrijver voor de rechtbank

Een rechtbank in Singapore veroordeelt schrijver Alan Shadrake volgende week waarschijnlijk tot een taakstraf of boete voor een boek over het Singaporese rechtssysteem. De 75-jarige Shadrake interviewde voor het boek Once a Jolly Hangman: Singapore's Justice in the Dock mensenrechtenactivisten en schreef een profiel van de belangrijkste beul in het land. In Singapore werden in de laatste twintig jaar ruim 400 mensen ter dood gebracht. Het land heeft strenge wetten en straft streng. Volgens Shadrake laat het Singaporese rechtssysteem zich vaak beïnvloeden door de politiek en wegen economische factoren mee in de uiteindelijk strafmaat, die vaak slecht uitpakt voor armen en zwakkeren in de samenleving. Rechter Quentin Loh heeft Shandrake nog tot volgende week gegeven 'om tot inzicht te komen', maar Shandrake weigert in te geven. In principe zou hij ook tot enkele maanden of zelfs twee jaar cel veroordeeld kunnen worden, schrijft The Guardian. Shandrake, die in Maleisië woont, werd in juli gearresteerd toen hij zijn boek in Singapore kwam promoten.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.