— donderdag 5 april 2018, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Sinclair snapt kritiek op verplichte nepnieuwstirade niet

Een still uit de compilatie die online nieuwssite Deadspin van de must-run van Sinclair maakte.

De voorzitter van de Amerikaanse televisiegigant Sinclair Broadcast Group zegt dat items die verplicht moeten worden uitgezonden door dochterzenders niets nieuws zijn. Voorzitter David Smith noemt recente ophef over deze nieuws-segmenten overtrokken.

Dat bij Sinclair aangesloten nieuwszenders van hogerhand opgelegde tirades moeten brengen deed recent en eerder deze week het nodige stof opwaaien.

Een producent bij een Sinclair-zender in Nebraska stapte uit protest op. De zogeheten must-runs zijn volgens voorzitter Smith gewoon promotionele inhoud en standaard gebruik in de televisie-industrie.

Een video van website Deadspin deed recent de ronde. Het toonde hoe journalisten bij Sinclair-zenders exact dezelfde tekst oplepelden over het gevaar van nepnieuws en hoe dat de geloofwaardigheid van journalistiek ondergraaft.

Bij Sinclair is dat in goede handen, aldus het koor van nieuwslezers. Smith begrijpt alle kritiek niet en stelt dat elk woord dat op een nieuwzender wordt geuit vooraf is goedgekeurd en gescript. De aanpak van Sinclair zou juist bij uitstek duidelijk maken waar redactioneel commentaar begint en eindigt. Meer bij New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.