— donderdag 5 juni 2014, 09:25

Serie Ramses wint Zilveren Nipkowschijf

De dramaserie Ramses over de jonge jaren van Ramses Shaffy heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De Zilveren Nipkowschijf is de jaarlijkse prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma. De vierdelige AVRO-serie speelt in de jaren 60 en 70, en gaat over de opkomst van de artiest Shaffy en over zijn ondergang, door het gebruik van drank en drugs. De Zilveren Reissmicrofoon is dit jaar gewonnen door de 538-ochtendshow Evers staat op. Clairy Polak wordt geëerd met een Ere-Reissmicrofoon wegens haar gehele radio-oeuvre. VPRO's Zomergasten kreeg vorige maand een Ere-Nipkowschijf voor het hele oeuvre. RTL late Night, de dagelijkse talkshow van Humberto Tan, werd niet genomineerd, maar ontving wel een eervolle vermelding van de stichting. Recensent en tevens lid van de Nipkow-jury Jean-Pierre Geelen: 'Zeker, het is een carrousel van RTL-roem, het persoonlijke wint het altijd van politiek of buitenland, maar weinig presentatoren slagen erin om in zo'n korte tijd zoiets eigens neer te zetten. Een eervolle vermelding, waarover wederom geen jurylid iets te mekkeren had. Dat wil wat zeggen.' Meer bij de Volkskrant

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.