banner anp

— maandag 19 juni 2017, 08:01 | 0 reacties, praat mee

Zilveren Nipkowschijf voor ‘Schuldig’, radioprogramma Argos wint Zilveren Reissmicrofoon

Ester Gould (links) en Sarah Sylbing

De Zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma is gewonnen door de documentaireserie Schuldig van omroep Human. De serie gaat over armoede en schuldhulpverlening in Amsterdam-Noord. De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma is gewonnen door Argos.

Een jury van mediajournalisten kent de Zilveren Nipkowschijf jaarlijks toe aan het beste tv-programma. De makers van Schuldig, Sarah Sylbing en Ester Gould, werden eerder al uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2016. Ook won het programma een Tegel (de belangrijkste journalistieke prijs) en een Tv-beeld, de Nederlandse televisievakprijs.

De prijs voor het beste radioprogramma is een opsteker voor onderzoeksprogramma Argos. Vorige week lekte uit dat het programma waarschijnlijk moet bezuinigen, net als het programma Reporter Radio.

Argos is op zaterdag te horen op NPO Radio 1 en wordt gemaakt door de omroepen VPRO, VARA en Human. Meer bij de NOS / AD

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.