Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 18 januari 2011, 11:38 | 2 reacties, praat mee

Scheuren in verdediging News of the World

De verdediging van de Britse tabloid News of the World, dat één journalist op eigen houtje mobiele telefoons van beroemde Britten liet hacken, vertoont scheuren nu ook een privé-detective heeft gezegd dat hij die opdracht van hogerhand binnen de nieuwsorganisatie kreeg. Volgens detective Glenn Mulcaire wisten meer mensen bij News of the World van het hackschandaal. Mulcaire zou een verklaring hebben ingediend bij het hooggerechtshof dat Ian Edmondson, hoofd afdeling Nieuws, hem zou hebben gevraagd een mobieltje te hacken. News of the World heeft altijd volgehouden dat alleen de voormalige royalty-verslaggever Clive Goodman op de hoogte was van de activiteiten van Mulcaire. Edmondson werd net voor kerstmis geschorst, nadat hij werd genoemd in gerechtelijke documenten in een andere hack-zaak tegen de News of the World, ingesteld door actrice Sienna Miller. Meer bij The Guardian I / Guardian II

Bekijk meer van

Praat mee

2 reacties

Diederik de Groot, 19 januari 2011, 02:06

Waarom blijft het op deze site van de vakgenoten van News of the World zo oorverdovend stil na deze laatste, toch redelijk explosieve ontwikkeling in de spectaculaire rechtszaak tegen enkele vertegenwoordigers van de afdeling vuilniszak-journalistiek bij onze Westerburen.

De elektronische / ICT mogelijkheden zijn op het Europese continent toch minstens zo geavanceerd, als in GB en de (veronderstelde) economische noodzaak bij de nationale pulppers voor een ononderbroken stroom van infotainment gerelateerde scoops, zijn al minimaal even groot, als over there.

(ironie-modus aan) Wat zou onze pers eigenlijk hebben weerhouden, om dezelfde technische hulpmiddelen in te zetten : Een hogere moreel-ethische lat? (ironie-modus uit)...

Sappig bijkomstig detail is hier natuurlijk het feit, dat de hoog van de morele toren blazende Conservative PM Cameron, uitgerekend een van de potenti-ele verdachten (i.c. Coulson) - in dit nog immer uitdijende Hacking for News schandaal - als persoonlijke media-spindoctor in dienst heeft genomen.

Coulson kan in ieder geval vast kan beginnen met het formuleren van het persbericht, dat zijn eigen ontslag aankondigt, (en wel) zonder dat zijn politieke baas majeure electorale schade zal oplopen…

Diederik de Groot, 22 januari 2011, 01:05

Need I say more :

Guardian.co.uk, Friday 21 January 2011 19.38 GMT

Andy Coulson resigns as phone-hacking scandal rocks Downing Street

• PM’s press chief stands down over phone hacking claims

• ‘When the spokesman needs a spokesman it’s time to move on’

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.