— donderdag 13 juni 2013, 09:13

Roep om vervolging Guardian-journalist

The Britse krant The Guardian "is verbaasd en teleurgesteld" door de oproep van afgevaardigde Peter King om Glenn Greenwald, de journalist die het verhaal over PRISM publiceerde, te vervolgen. King deed zijn uitspraak op CNN's AC 360. Journalisten die geheime informatie lekken, zouden volgens hem vervolgd moeten worden. The Guardian noemt de opmerkingen verontrustend, vooral omdat de Amerikaanse minster van Justitie Eric Holder onlangs nog verklaarde geen journalisten te vervolgen voor het doen van hun werk. Holder ging nog verder door te zegen dat hij verontrust was over de gevolgen voor onderzoeksjournalistiek als er onderzoeken komen naar het lekken van informatie.

Freedom of the Press Foundation noemt de oproep van King onthutsend, een beldiging voor alle journalisten en in conflict met het eerste amendement van de grondwet, waarin persvrijheid is verankerd.

Bekijk meer van

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.