training eu starters

— donderdag 13 juni 2013, 09:13

Roep om vervolging Guardian-journalist

The Britse krant The Guardian "is verbaasd en teleurgesteld" door de oproep van afgevaardigde Peter King om Glenn Greenwald, de journalist die het verhaal over PRISM publiceerde, te vervolgen. King deed zijn uitspraak op CNN's AC 360. Journalisten die geheime informatie lekken, zouden volgens hem vervolgd moeten worden. The Guardian noemt de opmerkingen verontrustend, vooral omdat de Amerikaanse minster van Justitie Eric Holder onlangs nog verklaarde geen journalisten te vervolgen voor het doen van hun werk. Holder ging nog verder door te zegen dat hij verontrust was over de gevolgen voor onderzoeksjournalistiek als er onderzoeken komen naar het lekken van informatie. Laatste wijziging: 13 juni 2013, 11:15

Freedom of the Press Foundation noemt de oproep van King onthutsend, een beldiging voor alle journalisten en in conflict met het eerste amendement van de grondwet, waarin persvrijheid is verankerd.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.