word studentlid

— donderdag 22 september 2022, 11:58 | 0 reacties, praat mee

SBS6: liquidatie-opmerking van Johan Derksen was verspreking

SBS6: liquidatie-opmerking van Johan Derksen was verspreking
© Jeroen Jumelet/ANP

SBS6 noemt de opmerking van Johan Derksen dat Thierry Baudet geliquideerd moet worden "een verspreking". Het was een opmerking die "hij direct herstelde en waarop hij later in de uitzending nogmaals terugkwam", laat een woordvoerder van de tv-zender desgevraagd weten. Laatste wijziging: 23 september 2022, 09:37

Derksen zei woensdagavond in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat “ze die gozer moeten liquideren”. Nadat presentator Wilfred Genee lachend vroeg of die uitspraak eruit geknipt kon worden, herstelde Derksen zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat “ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag”.

Baudet was ondanks het feit dat Derksen erop terugkwam niet blij. Forum voor Democratie liet op Twitter weten een aangifte voor te bereiden. “Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet, en presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven”, schreef de partij.

Advocaat Richard van der Weide wijst erop dat het strafbaar is om op televisie te zeggen dat iemand geliquideerd moet worden. Omdat Derksen zich daarna direct herstelde, verwacht de raadsman niet dat de uitspraak tot een vervolging zal leiden. Een verspreking kan “zeker gebeuren”, zegt Van der Weide erover, “maar het is natuurlijk wel uiterst onhandig en dit zou je eigenlijk niet mogen zeggen”.

Bekijk meer van

VI Talpa TV SBS 6 Johan Derksen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.