training eu starters

— donderdag 25 juni 2020, 13:22 | 1 reactie, praat mee

Derksen en Van der Gijp schuiven niet meer aan bij Voetbal Inside

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van Voetbal Inside - © ANP

UPDATE Johan Derksen en René van der Gijp schuiven niet meer aan bij het tv-programma Veronica Inside, meldt RTV Drenthe. En na alle ophef rondom de uitspraken van Johan Derksen over rapper Akwasi heeft Talpa besloten de laatste VI-uitzending van het seizoen te schrappen.

“Van der Gijp en ik hebben gezegd nooit meer aan te schuiven. Het zou totaal ongeloofwaardig zijn als we nu weer in het programma aanschuiven”, zegt Derksen tegen RTV Drenthe in een reactie op het nieuws dat de uitzending van maandag is geschrapt. “Wij vinden dat Wilfred de show heeft laten ontploffen, het format is verkracht.” Derksen liet eerder deze week nog weten deze zomer na te denken of hij doorgaat.

René van der Gijp zei dinsdagavond in RTL Boulevard dat het niet meer goed komt. Volgens Van der Gijp zijn hij en Johan Derksen maandag door Genee voor het blok gezet.

Over een paar weken komen de kopstukken van het programma nogmaals bijeen, meldt de omroep. Wat de insteek van dat gesprek is, weet Derksen nog niet, maar dat het nog goed komt verwacht hij niet. Tv-directeur Marco Louwerens ziet nog steeds mogelijkheden om na de zomer door te gaan met het programma. “Ik heb alleen wel gezegd: het is nu zo pittig geweest, nou even rust in de tent, dus ik heb besloten de uitzending van maandag even te schrappen zodat iedereen even kan bedaren.”

“Dat gevoel hebben Van der Gijp en ik niet”, zegt Derksen. “In deze setting kunnen we niet meer aanschuiven. Als ze iets nieuws voor ons bedenken, gaan we daarnaar kijken.”Meer bij De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Taco Slagter, 25 juni 2020, 13:58

Dit bericht behoeft een aanvulling. De bron, De Telegraaf, zette vanmorgen nog een filmpje op hun site met o.a. een interview met Gijp, na afloop van een ‘klusje’ voor de zakenboys van FC Twente. De voetbalanalist liet overduidelijk doorschemeren dat ze ‘doorpraten’ en - mijn uitleg - dat het wel goed komt. De stoom kwam niet meer uit zijn oren. Bij Gijp is vaak de druk er al snel af.
Maar hij had het allergrootste gelijk zich afgevallen te voelen door Wilfred Genee. Hoe kennelijk ook goed bedoeld van de presentator, het was een huichelachtige vertoning. Je laat je ‘maten’ nooit publiekelijk vallen; een goede hoofdredacteur is degene die klagers van zijn deur weg blaft en vervolgens jou over de gemaakte fout achter diezelfde deur ongenadig de maat neemt. Zo hoort het.
Hoe omstreden soms ook, dit smaakmakende programma mag niet van de buis. DWDD is er al niet meer en je kunt je niet voorstellen verder te zijn uitgeleverd aan die ‘meepraters’ van Rondo (Ziggo) onder de bezielende leiding van de ‘wolvenhuiler’  Jack van G. Brrrr. En altijd voor een pittige mening afhankelijk te moeten zijn van ‘M’ is eveneens een schrikbeeld.
Dus heren, doe jullie best en geef het al zo door corona geteisterde volk waar het recht op heeft: uitstekende voetbalanalyses, het structureel aanpakken van onnozele en ijdele voetbalbobo’s in maatpakken, falende scheidsrechters, praatjesmakers die niet kunnen voetballen en teveel geld verdienen, en ja, zo af en toe een relativerende traktatie over wat dan ook, met als apotheose een (verkeerde) grap. Maar, wat mij betreft, niet meer over dat heikele onderwerp als racisme en discriminatie. Dat verdient een serieuze aanpak bij serieuze fora. VI is daar niet geschikt voor.
En collega Genee: ga diep door het stof. Dit kon echt niet. Mocht het toch spaak lopen - nogmaals ik denk van niet - dan kun je, Wilfred, als ‘dominee’ en je verzoenende inborst nog wel terecht bij de EO, bij bijvoorbeeld het programma ‘’De Nachtzoen’’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.