training eu starters

— donderdag 7 juli 2016, 15:00 | 0 reacties, praat mee

SBS krijgt boete van 60.000 euro

© Remko de Waal / Kippa

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) legt SBS Broadcasting B.V. een boete op van 60.000 euro vanwege het overschrijden van de maximum reclamezendtijd op de programmakanalen SBS6 en NET5. Laatste wijziging: 7 juli 2016, 15:35

Volgens de Mediawet mag het programma-aanbod voor ten hoogste twaalf minuten per uur uit reclameboodschappen mag bestaan. Bij SBS en Net5 werd in 2014 en 2015 in totaal zes keer die tijd overschreden. Toppunt was in mei 2014. Toen werd er 18 minuten en 10 seconden aan reclames uitgezonden. Hoewel SBS aangaf dat in het uur er voor en het uur er na minder reclame werd uitgezonden, maakte dat geen verschil voor het Commissariaat. De Mediawet biedt geen mogelijkheid voor compensatie.

SBS heeft erkend dat de Mediawet is overtreden, maar dat gebeurde volgens de zender niet opzettelijk en/of uit commerciële overwegingen. Er zijn op beslissende momenten menselijke fouten gemaakt. SBS zal waken dat een dergelijke overtreding in de toekomst niet meer zal plaatsvinden.

Mocht SBS bezwaar indienen tegen dit besluit dan moet dat binnen zes weken na de bekendmaking bij het CvdM.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.