Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 17 juli 2014, 09:13

‘NPO moet meer doen voor jongeren’

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) zal intensiever kijken naar de wijze waarop de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voldoet aan de verplichting om jongeren te bereiken. Dit bereik neemt de laatste jaren af, hetgeen op gespannen voet staat met de afspraak - opgenomen in de zogenoemde Prestatieovereenkomst - dat het bereik in de doelgroep 20 tot 34 jaar zou worden vergroot. In 2013 is het de NPO niet gelukt die groep meer te bereiken, aldus het Commissariaat in het jaarlijkse advies aan staatssecretaris Dekker. De NPO stelt dat de huidige bereiksonderzoeken onvoldoende rekening houden met gewijzigd kijkgedrag, aangejaagd door digitalisering. On-demand en kijken via andere apparaten dan de televisie (tablets, laptops e.d.) worden niet meegeteld. Het Commissariaat dringt er op aan dit zogeheten non-lineaire kijken bij de Terugblik 2014 te betrekken, zodat een gedegen verificatie van het totale (lineair en non-lineaire) bereik kan plaatsvinden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.