word actief nvj klein

— dinsdag 4 januari 2022, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Saskia Houttuin nieuwe Afrika-correspondent NOS

NOS

Met ingang van 1 maart aanstaande is Saskia Houttuin de nieuwe NOS-correspondent voor het Afrikaanse continent. Ze gaat samen met correspondent Elles van Gelder verslag doen. Houttuin woont momenteel in Nairobi. Van Gelder werkt vanuit Zuid-Afrika. Laatste wijziging: 4 januari 2022, 09:15

De NOS meldt dat Houttuin van plan is om binnenkort naar West-Afrika te verhuizen: “Het is een ontzettend interessante regio. Rijk aan cultuur, maar ook aan conflict. Toch hoop ik de komende jaren om ook meer verrassende invalshoeken te kunnen uitlichten. Bijvoorbeeld door te kijken naar hoe mensen zelf hun problemen aanpakken: Malinezen die bossen aanleggen om verwoestijning tegen te gaan, een Senegalese soapserie die voorlichting geeft over het coronavirus, of een hiphopartiest in Burkina Faso die de lokale jeugd probeert te deradicaliseren.”

Houttuin (33) was de afgelopen vier jaar correspondent voor RTL en werkt daarnaast onder meer voor Trouw en VPRO. In het verleden was ze ook actief voor Radio Nederland Wereldomroep en NCRV.

Voor verslaggeving vanuit Oost-Soedan, over het conflict in de Ethiopische Tigray-regio, werd Houttuin vorig jaar genomineerd voor De Tegel.

Bekijk meer van

Saskia Houttuin Afrika

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.