data als kans

— woensdag 31 juli 2019, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Journalistenvereniging Saoedi-Arabië lanceert mediaforum en -prijs

© ANP/EPA | Fares Ghaith

De nationale journalistenverenging van Saoedi-Arabië heeft aangekondigd om een mediaforum en -prijs met de titel "Media-industrie: kansen en uitdagingen" te sponsoren. De voorzitter van de journalistenvereniging, Khalid al-Malik, noemt het een poging om 'de reputatie van het Koninkrijk Saoedi-Arabië als een toonaangevend land in de mondiale politieke en economische arena te versterken'. Vorig jaar was er internationale verontwaardiging over de moord op journalist Kamal Khashoggi. Laatste wijziging: 31 juli 2019, 12:37

Volgens Al-Malik heeft het forum als doel een platform te bieden voor Arabische en internationale journalisten om de uitdagingen voor de industrie aan te gaan en te bespreken.

Het aantal journalisten dat wordt vastgehouden wegens kritiek op de regering is sinds 2017 verdrievoudigd, aldus Reporters Without Borders. Saoedi-Arabië staat op nummer 172 in de Press Freedom Index van Reporters Without Borders. Meer bij Middle East Eye.

Bekijk meer van

Saudi-Arabië

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.