Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 28 oktober 2015, 09:25 | 0 reacties, praat mee

‘Saudi-Arabië hervat stokslagen Badawi’

Ensaf Haidar tijdens een protest eerder dit jaar | Georg Hochmuth / EPA

Ensaf Haidar, vrouw van de gevangen Saudisiche blogger Raif Badawi, meldt via de Canadese website van Fondation Raif Badawi dat ze door een bron is ingelicht over het voornemen verder te gaan met de serie stokslagen die Badawi kreeg opgelegd omdat hij een online discussieplatform was begonnen. Laatste wijziging: 29 oktober 2015, 13:52

Haidar zegt dat diezelfde bron haar eerder waarschuwde en dat die voorspelling uitkwam. Badawi kreeg in 2012 duizend stokslagen, tien jaar cel en ruim twee ton boete opgelegd voor het discussieforum. Zijn slechte gezondheid maakte dat de Saudische overheid de straf regelmatig opschortte omdat hij te zwak was de stokslagen te ondergaan.

Protest vanuit de wereld over de behandeling zijn door de Saudische instanties genegeerd. Canada verleende de blogger asiel, maar Badawi kwam niet vrij. Haidar uitte haar frustratie over de inactie van Europese overheden in de zaak. Saudi-Arabië is overigens nog tot eind dit jaar lid van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties.

Haidar doet opnieuw een beroep op de Saudische koning Salman om gratie te verlenen. Badawi’s kinderen en familie zijn al naar Canada uitgeweken.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.