persveilig seminar

— woensdag 26 april 2017, 10:24 | 0 reacties, praat mee

Sanoma schrijft rode cijfers door verkoop SBS

© Koen van Weel / ANP

Door de verkoop van de Nederlandse SBS-televisiezenders aan Talpa is Sanoma in het eerste kwartaal in de rode cijfers gedoken. Het mediaconcern moest daardoor een flinke afschrijving in de boeken zetten: 423 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar speelde het concern quitte. Laatste wijziging: 26 april 2017, 10:28

Sanoma zag in het eerste kwartaal haar winst wederom verbeteren. De operationele EBIT verbeterde naar 11,4 miljoen (2016: 1,9 miljoen). Sanoma deed vooral goede zaken in thuismarkt Finland, waar al een tijd sterk op de kosten wordt gelet. Ook in Nederland en België trok de winstgevendheid aan.

De advertentie-inkomsten stonden nog wel steeds onder druk. Dat kwam onder meer doordat Pasen dit jaar niet in het eerste kwartaal viel, waardoor de paasreclame’s vooruit zijn geschoven naar het tweede kwartaal. De Belgische markt blijft daarbij ook wat achter op het gebied van advertenties.

Sanoma in Nederland en België zag haar operationele EBIT stijgen naar 9,3 miljoen euro. Dat was in het eerste kwartaal van 2016 nog 7,4 miljoen. De stijging is vooral een gevolg van ‘een goede kostenbeheersing’ die in het bijzonder de resultaten in print en online verbeterde.

De totale omzet van het concern zakte met 2,6 procent tot 343,8 miljoen euro. Meer bij ANP via NU.nl / Adformatie

Bekijk meer van

Talpa SBS Sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.