e learning nvj

— vrijdag 13 december 2013, 14:15

Relatie De Mol-Sanoma verslechterd

De spanning tussen John de Mol (Talpa) en het Finse uitgeefconcern Sanoma over de tv-zender SBS loopt op. Volgens De Mol investeert Sanoma te weinig in SBS en hij verwijt het Finse uitgeversconcern ook dat het geen strategie heeft. Dat zegt De Mol in een interview met Het Financieele Dagblad. Deze situatie bracht Talpa ertoe om Sanoma 373 miljoen euro te bieden om SBS helemaal in handen te krijgen, vertelt hij. Sanoma en De Mol kochten in 2011 de zender voor ruim 1 miljard euro in de hoop SBS nieuw leven in te blazen. De kijkcijfers vallen tot nu toen tegen. Volgens De Mol, voor 30 procent eigenaar van SBS, is jaarlijks 20 miljoen nodig aan extra investeringen voor de SBS-zenders SBS6, Net5 en Veronica. Sanoma is "onplezierig verrast" en zegt dat er wel degelijk wordt geïnvesteerd in SBS. UPDATE Vanuit Finland laat Sanoma topman Harri-Pekka Kaukonen aan RTL Z weten dat het de schuld is van John de Mol dat SBS niet scoort. "Zijn bedrijf Talpa gaat namelijk over de programmering."

Bekijk meer van

Talpa SBS Sanoma
nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.