— dinsdag 26 maart 2013, 09:07

‘Voordelen voor Talpa door SBS-deal’

De overname van SBS Nederland door Sanoma lijkt vooral veel voordelen te hebben voor Talpa. Dat zou blijken uit een zakelijk document dat in handen is van de Volkskrant. In de Content Agreement tussen SBS Broadcasting B.V. en Talpa staan afspraken over programma's, formats, beloningen en bijkomende rechten. Zo is bedongen dat wanneer SBS een programma van Talpa bestelt, het behalve de verkoopprijs (productiekosten plus beloningen) ook nog een format fee van 6 procent aan Talpa betaalt. Als het programma een succes blijkt te zijn, wordt dat percentage verhoogd naar 10 procent.

Patty Geneste, eigenaar van het formatdistributiebedrijf Absolutely Independent en expert op het gebied van formatverkoop, noemt dit ‘heel erg veel’. ‘Bij de meeste producenten in Nederland wordt de format fee juist wegonderhandeld, want ze moeten al blij zijn dat ze dat programma zelf mogen produceren. Meestal begin je bij een nieuw format op 5 procent of lager, als je überhaupt al een fee onderhandeld weet te krijgen.’

Bekijk meer van

Talpa SBS Sanoma

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.