training eu starters

— maandag 10 april 2017, 08:29 | 0 reacties, praat mee

Verkoop SBS aan Talpa rond: Sanoma ontvangt 237 miljoen euro

© Remko de Waal / ANP

Het nieuws zong vrijdag al rond, maar nu is het bevestigd: Sanoma verkoopt de zendergroep SBS aan Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Sanoma ontvangt voor de transactie 237 miljoen euro. Talpa Holding neemt het belang van 67 procent in SBS over van Sanoma en wordt daarmee volledig eigenaar van de zendergroep die eigenaar is van de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Laatste wijziging: 10 april 2017, 08:47

Sanoma krijgt daarnaast alle aandelen in Veronica Uitgeverij in handen, dat bestaat uit de titels Veronica Magazine Totaal TV en Superguide. Veronica Uitgeverij staat los van de gelijknamige zender.

Talpa en Sanoma kochten SBS in 2011 voor ruim 1 miljard euro. Talpa verwierf toen een minderheidsbelang van 33 procent, Sanoma kreeg de rest. Beide bedrijven zien nog wel voordelen van cross-medialiteit en de samenwerking daarin, in het bijzonder op de advertentiemarkt. Ze gaan onderzoeken hoe deze samenwerking ook in de toekomst voortgezet kan worden.

Talpa-oprichter John de Mol zegt sterk in een onafhankelijk Nederlands multimediabedrijf te geloven. “De onderneming die ik wil bouwen kan 24/7 content via verschillende platformen aanbieden. Dit betekent dat SBS onderdeel gaat worden van een geheel dat veel breder is dan alleen televisie.”

Het zijn woorden die hij eerder gebruikt toen hij de strijd aan ging met het Vlaamse Mediahuis om TMG over te nemen. Hij had daarvoor ook al een bod neergelegd en kocht aandelen op, maar het Vlaamse Mediahuis lijkt die strijd te winnen: ze hebben zo’n 60 procent van de aandelen in handen en het mergercontract is ondertekend.

Bekijk meer van

Talpa SBS Sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.