— woensdag 19 oktober 2022, 13:48 | 0 reacties, praat mee

Sander Schimmelpenninck regelt eigen beveiliging na bedreigingen

© ANP Foto

Journalist, documentairemaker en opiniemaker regelt zijn eigen beveiliging na een reeks aan bedreigingen na uitlatingen in de media. Dat zei Schimmelpenninck dinsdagavond op een bijeenkomst van Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) in De Grolsch Veste, zo weet het AD. Laatste wijziging: 20 oktober 2022, 18:55

Op de bijeenkomst wilde hij zich niet uitlaten over de soort bedreigingen die hij ontvangt en in hoeverre hij beveiligd wordt. “Zoals vanavond in Enschede, kan ik echt gewoon alleen over straat, maar er zijn soms momenten in Amsterdam, dat dat niet het geval is en er iemand met me meegaat”, zei Schimmelpenninck.

“Politici die bedreigd worden om hun werk als minister, staatssecretaris of Kamerlid wordt op alle mogelijke manieren beveiliging geboden en dat is uiteraard geheel terecht, maar mensen in de schil om die politiek heen, wij journalisten, moeten daar zelf voor zorgen en dat wringt soms wel.”

Wel erkende Schimmelpenninck dat hij op social media zoals Twitter zich “meer permitteert” dan in het echte leven. “Twitter is een soort theater en in hoge mate entertainment, maar tegelijkertijd ook een riool. Ik leef zoals iedereen in een bubbel. Hoe zorg je ervoor dat je dingen hoort die je in je eigen bubbel niet hoort? Dan ga je naar dat riool en dan ga je met een stokje peuren, zoals ik vroeger in de beek zat.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.