— maandag 7 augustus 2023, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Musk betaalt rekening voor rechtszaken rond gebruik X

© Jonathan Raa / NurPhoto / Shutterstock

Musk gaat de advocaatkosten betalen van mensen die in de problemen zijn gekomen op hun werk door berichten of likes op X, zijn sociale medium dat tot voor kort Twitter heette. Laatste wijziging: 7 augustus 2023, 09:53

“Als je oneerlijk bent behandeld door je werkgever vanwege iets dat je op dit platform hebt gepost of geliket, betalen wij de juridische kosten”, liet Musk in de nacht van zaterdag op zondag op X weten. Hij voegde daaraan toe dat er geen limiet aan die bijstand zit.

X zegt zich in te zetten voor de vrijheid van de gebruikers van het sociale medium. Vorige week maakte het bedrijf bekend juridische stappen te nemen tegen een organisatie die zich bezighoudt met campagnes tegen het online zaaien van haat. X beticht het Center for Countering Digital Hate (CCDH) er onder meer van de vrijheid van meningsuiting te ondermijnen. “Wij geloven dat mensen van alle achtergronden en overtuigingen het recht moeten hebben om zich vrij te uiten, zolang ze dat doen binnen de grenzen van de wet”, aldus het bedrijf toen in een blogpost.

Musk ging ook weer in op het voorgestelde kooigevecht tussen hem en Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms. De twee rivalen daagden elkaar in juni via sociale media uit tot een onderling mixed martial arts-duel in Las Vegas. Of het gevecht er ooit van komt of dat het bij een publiciteitsstunt blijft, valt nog te bezien. Maar Musk lijkt er serieus mee bezig te zijn. “Het gevecht tussen Zuckerberg en Musk wordt live gestreamd op X. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel voor veteranen”, heeft hij gezegd op X, zonder verdere details te verstrekken.

De miljardair zou ook al aan het trainen zijn voor het treffen met Zuckerberg, die ervaring heeft met jiujitsu. “Ik til de hele dag gewichten en bereid me voor op het gevecht. Ik heb geen tijd om te sporten, dus ik breng ze gewoon naar het werk.” Een andere X-gebruiker vroeg de Tesla-topman vervolgens waarom hij het gevecht wil doorzetten. Daarop omschreef Musk het duel als een “beschaafde vorm van oorlog”. “Mannen houden van oorlog”, voegde hij ook nog toe.

Musk en Zuckerberg zitten elkaar de laatste tijd zakelijk ook flink in de weg. Zuckerberg heeft namelijk een nieuw socialemediaplatform opgericht, genaamd Threads. Dat lijkt erg op X en heeft er in rap tempo ook veel gebruikers bijgekregen. Musk lijkt de nieuwkomer als een serieuze bedreiging te zien. Kort na de lancering van Threads reageerde hij met de opmerking “concurrentie is prima, valsspelen niet”.

Bekijk meer van

X Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.