— maandag 3 augustus 2020, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Sander Schimmelpenninck met de dood bedreigd

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck schrijft op Twitter dat zijn voicemail volloopt met doodsbedreigingen. Zijn Zweedse vriendin krijgt mailtjes met de boodschap ’dat ik een pedofiel ben’. Hij krijgt de doodsbedreigingen na uitspraken in zijn 'Zelfspodcast' over prinses Alexia.

Hij maakt die podcast samen met Jaap Reesema, een soort ’kroegmanier om de week in door te nemen’. De Op1-presentator had het over het gedrag van de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op sociale media en noemt haar ’de lekkerste’ van de drie. ‘Ja, daar kunnen we niet omheen draaien’, zegt Sander. ‘Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al buiten haar prinsessenmuiltjes loopt.’

Schimmelpenninck meent dat het om een ’lastercampagne’ gaat. Vrijdag ging hij ook niet inhoudelijk in op de kritiek van verschillende journalisten, maar deelde een oude column die stelde dat de mensen die kritiek op hem hebben, dat puur doen voor hun ’rechtspopulistische achterban’.

Tegenover RTL Boulevard erkende Schimmelpenninck dat zijn woordkeuze ’bij mensen in het verkeerde keelgat is geschoten’ en dat hij het anders had kunnen verwoorden. „Ik had dan misschien ’de knapste’ of ’de meest opvallende’ moeten zeggen.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.