— woensdag 25 mei 2016, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Salaris Novum-journalisten naar niveau ANP’ers

CC0 / Public Domain Pictures

Het salaris van journalisten van het voormalige Novum Nieuws wordt binnen enkele jaren in stappen op hetzelfde niveau gebracht als dat van hun ANP-collega's. Dat meldt de NVJ op zijn website. Met de stapsgewijze salarisverhoging wordt Novum, dat in september 2014 werd overgenomen door het ANP, verder geïntegreerd in het grootste persbureau van Nederland. Journalisten bij Novum verdienden minder dan die bij het ANP.

De afspraken gelden voor 11 voormalig Novum-medewerkers die nog actief zijn bij het ANP. In 2016 volgen twee loonsverhogingen: een met terugwerkende kracht vanaf 1 januari en nog een op 1 juli. Vanaf 2017 worden salarissen aan het begin van het jaar eenmalig verhoogd. Daarnaast krijgen de Novum-medewerkers extra kansen om in te stromen op vacatures bij het ANP.

Bekijk meer van

Novum ANP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.