— donderdag 22 januari 2009, 09:00

RvdJ: geen oordeel Zesde Zintuig

Het RTL-programma Het Zesde Zintuig: Plaats Delict is geen journalistiek en kan dus niet aangesproken worden op de regels van het vak. Dat heeft de Raad voor de Journalistiek bepaald na anonieme klachten over een aflevering van het programma waarin aandacht werd besteed aan de Haagse dakmoord. In het door Beau van Erven Dorens gepresenteerde programma werd gezocht naar de beste paranormaal begaafde Nederlander. De deelnemers behandelden onopgeloste moordzaken en probeerden nabestaanden te helpen antwoord te geven op hun vragen. De Raad ziet zichzelf niet bevoegd om over de zaak te oordelen: "Deze elementen hebben een zodanige invloed op de uitzending dat deze in zijn geheel als van niet-journalistieke aard moet worden aangemerkt. Het journalistieke normenstelsel is voor de beoordeling daarvan niet bedoeld."

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.