NVJ compleet lid

— donderdag 22 april 2021, 15:50 | 0 reacties, praat mee

RVD: 22 media aanwezig bij bezoek koning aan Eindhoven

RVD: 22 media aanwezig bij bezoek koning aan Eindhoven
© Foto: ANP

Naar verwachting zijn er 22 vertegenwoordigers van de media op Koningsdag aanwezig bij het bezoek van de koning aan Eindhoven. En daar blijft het bij. Dat schrijft de Rijkvoorlichtingsdienst aan het Genootschap van Hoofdredacteuren. Dat had gevraagd om meer journalisten toe te laten, omdat er slechts drie media verslag zouden kunnen doen. Laatste wijziging: 22 april 2021, 16:11

Volgens het Genootschap zijn dat de NOS, het ANP en het Eindhovens Dagblad. Volgens de RVD klopt dat aantal niet. Freek Manche van de voorlichtingsdienst schrijft over de aanwezigheid van media: ‘Naast bovenstaande drie zijn dat cameramensen en verslaggevers van (of freelancers werkend voor) RTL Nieuws, RTL Boulevard, SBS, Omroep Brabant, AD.nl/ED.nl, Vorsten, Telegraaf, Reuters, Libelle TV en NPO Radio 2; daarnaast zijn de fotobureaus ANP, BSR en Bruno Press/DPG Media en een aantal freelancefotografen erbij.

In mijn ogen worden zo internationale, landelijke, regionale nieuws-, royalty- en entertainment media vertegenwoordigd en bediend, zowel in het publieke als het commerciële domein. Voor deze media is een persprogramma georganiseerd, vergelijkbaar met dat van reguliere Koningsdagen. Daarnaast is vanwege de beperkte toegankelijkheid op Koningsdag zelf daags tevoren een preview voor media georganiseerd in de studio van de High Tech Campus. Het persprogramma is tot stand gekomen na overleg met diverse mediapartijen’.

De RVD merkt verder op dat er elk jaar een keuze moet worden gemaakt uit het aantal aanmeldingen maar dat dat dit jaar vanwege corona wel wat beperkter is.

In een brief aan de RVD vroeg het Genootschap ook nog om vaker te overleggen over dit soort zaken. Dat vind de RVD prima.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.