mgm nvj maart

— woensdag 21 oktober 2009, 09:04 | 12 reacties, praat mee

Ruzie om vertrek hoofdredacteur NIW

Het vertrek van hoofdredacteur Paul Damen bij het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW) verloopt niet zonder slag of stoot. Zijn jaarcontract is niet verlengd en volgens Damen zijn problemen met het bestuur van het blad voor Joods Nederland de oorzaak. Damen schreef in een column over zijn ontslag en zegt slachtoffer te zijn van incompetente bestuurders die de redactionele onafhankelijkheid niet respecteren. Die column zorgde voor veel reacties van lezers. In de laatste editie van het opinietijdschrift zijn daarmee zes pagina's gevuld. Het bestuur ontkent de beschuldigingen. Jules van Hessen, voorzitter van het NIW-bestuur: 'De column van Damen en de vele ingezonden brieven vormen een sterk bewijs dat wij de redactionele onafhankelijkheid respecteren'. Meer bij de Volkskrant Laatste wijziging: 21 oktober 2009, 15:47

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

12 reacties

tony kornman, 7 november 2009, 19:59

Toen ik het bestuur om duidelijkheid vroeg werd ik verwezen naar http://www.het-niw.blogspot.com,maar ik krijg daar geen toegang. Waarom zo omslachtig? Laat men eindelijk eens opening van zaken geven! Ik voel mij als lezer absoluut genegeerd.

Gert Hengeveld, 9 november 2009, 16:32

Heb inmiddels mijn abonnement, dat ik al jarenlang koesterde, met onmiddellijke ingang opgezegd! Schandalig! Paul Damen was de beste NIW-hoofdredacteur sinds jaren. Kan het weten want ben zelf journalist. Hij heeft het blad ‘opgefrist’ en er iets heel leesbaars van gemaakt. Voor iedereen toegankelijk. Het NIW-bestuur zou met onmiddellijke ingang moeten opkrassen. Stelletje incompetenten!!

Raar, 12 november 2009, 20:16

Beste Gert,

Zo erg koester je je abbonement ook weer niet ander had je wel even gekeken hoe het blaadje zonder Damen eruit ziet. Maar dat is journalisten niet laten informeren.

raar, 12 november 2009, 20:17

Beste Gert,

Zo erg koester je je abbonement ook weer niet ander had je wel even gekeken hoe het blaadje zonder Damen eruit ziet. Maar dat is journalisten eigen. Wel een mening hebben maar je niet informeren.

Gert Hengeveld, 12 november 2009, 23:48

Uiteraard weet ik hoe het NIW er zonder Damen uit ziet. Krijg het blad nog tot medio januari omdat dan pas mijn abonnement schijnt af te lopen. Eerder kon blijkbaar niet. Dus ik weet waar ik het over heb. Het NIW nu? Zeer teleurstellend zonder spraakmakende verhalen en spitsvondige meningen.
Wat een ellende. Nogmaals: het NIW bestuur moet meteen opkrassen! Hoe eerder, hoe liever. Hoop dat de rechter daar ook zo over denkt.

Jan, 13 november 2009, 15:48

Het is duidelijk de heer Hengeveld is een heer…...

Jantien, 14 november 2009, 20:30

Pfffffffff ‘spraakmakende verhalen’?? Wat een modieuze praat.
De nieuwe interim heeft pakweg 3 nummers gemaakt. Volgens jou moet er dus in 1 op de 3 nummers een ‘spraakmakend verhaal’?
OK. Damen zat er een jaar, het is een weekblad, dus laten we zeggen 45 nummers. Noem mij even die 15 spraakmakende verhalen dan?

Gert H., 16 november 2009, 09:30

Modieuze praat? Dacht het niet. Lees de NIW´s onder Paul Damen er nog maar eens op na en vergelijk die met het blad-nieuwe-stijl. Die ´oude nummers´ leveren voldoende sprankelende verhalen op. Het NIW van nu lijkt op het clubblad van een postzegelvereniging. Vreselijk saai!(Excuses, postzegelverzamelaars).

Alon, 16 november 2009, 11:05

De heer Hengeveld laat zich wel erg makkelijk gaan. Overigens vond ik Paul Damen een prima (hoofd)redacteur, maar om nu het abonnement op te zeggen? Als iedere tegenstander van het bestuur dat zou doen is er uberhaupt geen hoofdredacteur meer nodig. Alvast dank heer Hengeveld!

Jantien, 17 november 2009, 20:06

@Gert: Ik wacht nog op jouw lijstje van die 15 ‘spraakmakende’ verhalen?

Gert H., 17 november 2009, 23:36

Jantien, ben niet van plan jouw ‘huiswerk’ te gaan doen. Lees zelf de NIW’s van het afgelopen jaar er maar op na! Dan lees en zie je het verschil! Hoe breng je, als incompetent bestuur, zo’n weekblad naar de rand van de afgrond! Vreselijk jammer.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.