persveilig seminar

— woensdag 26 oktober 2022, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Russische TV Dozjd begonnen met uitzenden vanuit Amsterdamse studio

De redactie van TV Dozjd in Rusland in 2021 - © AP / Denis Kaminev

De onafhankelijke Russische tv-zender TV Dozjd (in het Engels: TV Rain) is deze week begonnen met uitzenden vanuit haar nieuwe studio in Amsterdam. De nieuwszender werd afgelopen in maart, kort na de Russische inval in Oekraïne, geblokkeerd. De hoofdredacteur van de zender vertrok daarop uit Rusland. Laatste wijziging: 26 oktober 2022, 09:49

In augustus werd TV Dozjd door Russische autoriteiten bestempeld tot buitenlandse agent. In juni werd bekend dat de zender vanuit Amsterdam zou gaan opereren.

TV Dozjd heeft een plek gevonden in het Init-gebouw van DPG Media, meldt AT5. De redactie van de tv-zender werkt in dezelfde ruimte als de Moscow Times, de Russische krant van de Nederlandse uitgever Derk Sauer.

De ingebruikname van de studio werd maandagavond gevierd met een ingetogen feest, aldus AT5. De nieuwsuitzendingen van TV Dozjd worden in Rusland door miljoenen mensen bekeken via YouTube. In september van dit jaar sprak Villamedia uitgebreid met de naar Amsterdam uitgeweken redactie van het televisiestation.

Bekijk meer van

TV Rain TV Dozjd

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.