— maandag 22 februari 2016, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Ruim 21.000 zzp’ers tekenen petitie tegen opvolger VAR

Roos Koole / ANP

Een online petitie tegen de vervanger van de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) is al ruim 21.000 keer ondertekend. Per 1 mei komen er modelcontracten per sector tussen zzp'ers en hun opdrachtgevers.

De zzp’ers maken zich zorgen over de hoeveelheid papierwerk en bewijslast die bij de zelfstandigen komt te liggen en die het werken alleen maar belemmeren in plaats van bevorderen. Ook schijnzelfstandigheid wordt volgens de initiatiefnemers niet opgelost met de modelcontracten. 

Het verzoek is dan ook dat de Minister van Financiën de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) aanpast en de voorwaarden aan een overeenkomst aanzienlijk te vereenvoudigen. Voor alle branches waarin zzp-ers actief zijn, dient een voorbeeldovereenkomst beschikbaar te zijn. Ook is er kritiek op de uitvoering en het gebrek aan communicatie over de nieuwe wet. Meer bij Nieuwsuur

Bekijk meer van

VAR DBA

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.