persveilig seminar

— dinsdag 15 september 2020, 08:23 | 0 reacties, praat mee

Ruim 2.000 tv-ideeën binnen bij NPO en MAX

© NPO / Omroep MAX

De publiekspitch 'Jouw idee op tv' van NPO en Omroep MAX heeft al meer dan 2.000 inzendingen opgeleverd, meldt de NPO in een persbericht. Laatste wijziging: 15 september 2020, 08:24

“We zijn hier heel blij mee”, zegt Shula Rijxman. “Niet alleen over het aantal inzendingen maar ook over de verscheidenheid die goed past bij onze publieke opdracht. Zo krijgen we naast documentaires en dramaseries veel ideeën binnen voor informatieve programma’s met een educatief tintje.”

NPO en MAX riepen in augustus het publiek op om ideeën voor tv-programma’s in te sturen. Maximaal honderd voorstellen, verdeeld over vijf categorieën: Actualiteiten/Documentaire, Informatief, Drama/Comedy, Human Interest en Jeugd/Overig, worden door een jury beoordeeld en uiteindelijk teruggebracht tot tien voorstellen waar er enkele kans maken op daadwerkelijke uitvoering.

Er ontstond kritiek op de oproep. Inzenders en potentiële winnaars moesten vooraf akkoord gaan met het afstaan van rechten of (vergoedings)aanspraken en instemmen met kosteloze overdracht van alle intellectuele eigendomsrechten aan de NPO. Eind augustus meldde de NPO op Twitter dat er nog eens kritisch naar de spelregels wordt gekeken. “De indiener van het winnende idee zal ook meedelen in het succes en daar zullen passende afspraken over worden gemaakt”.

De inzendtermijn sluit op zondag 27 september. Inzendingen zijn welkom op jouwideeoptv.nl.

Lees ook:
NPO kijkt nog eens kritisch naar spelregels voor ideeën van kijkers (28 augustus 2020)
Publiekspitch NPO voor tv-programma’s direct onderwerp van kritiek (27 augustus 2020)

Bekijk meer van

Omroep MAX NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.