banner festival 23

— vrijdag 28 augustus 2020, 11:15 | 0 reacties, praat mee

NPO kijkt nog eens kritisch naar spelregels voor ideeën van kijkers

© NPO/Omroep MAX

De NPO kijkt "momenteel nog eens kritisch naar de spelregels" van de oproep die eerder deze week aan Nederlanders werd gedaan om mee te denken over nieuwe programmaconcepten onder de titel 'Jouw Idee op TV'. Dat meldt de Publieke Omroep vandaag op Twitter.

Op sociale media werd gehakt gemaakt van de oproep van NPO en Omroep MAX, omdat in de spelregels stond dat deelnemers die een goed idee hebben dit ‘kosteloos overdragen aan de NPO’. Zij zouden vervolgens geen enkele rechten of aanspraken kunnen ontlenen aan de ontwikkeling van dit idee tot format of programma. De inzender van het beste idee krijgt wel 1.000 euro. Ook is voor veel mensen onduidelijk of ideeën ook door de NPO mogen worden gebruikt zonder overleg met de inzender als het idee niet wint.

“De voorwaarden zijn niet duidelijk genoeg en we zullen ze aanpassen”, erkent de NPO in een reactie op Twitter. “De indiener van het winnende idee zal ook meedelen in het succes en daar zullen passende afspraken over worden gemaakt.” De NPO beklemtoont dat het in dat geval gaat om “marktconforme afspraken”.

Bekijk meer van

Omroep Max NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.