e learning nvj

— maandag 5 januari 2009, 08:46 | 2 reacties, praat mee

RTV Oost sluit fusie met Wegener niet uit

RTV Oost en Wegener gaan vanaf nu nog intensiever samenwerken. Dat zegt Henny Everts, directeur en hoofdredacteur van RTV Oost. Door de bezuinigingen in de media is een bundeling van krachten noodzakelijk, vindt Everts. Dat maakte de hoofdredacteur zondag bekend tijdens de Overijsselse Sportverkiezingen in Hengelo. Die verkiezingen worden al gezamenlijk georganiseerd, maar Everts wil de samenwerking uitbreiden. Dat moet in eerste instantie gebeuren op productioneel en promotioneel gebied, maar ook op journalistiek vlak sluit Everts een samenwerking op termijn niet uit. Wanneer de wet het toestaat, behoort ook een fusie tot de mogelijkheden. Ook andere regionale uitgevers en omroepen moeten een samenwerking onderzoeken om beter de concurrentie met landelijke omroepen aan te gaan.

Bekijk meer van

Wegener RTV Oost

Praat mee

2 reacties

augusto, 5 januari 2009, 12:17

Lijkt met niet dat de mediawet een fusie toestaat.

Herman Spinhof, 5 januari 2009, 13:06

De wet verbiedt samenwerking inderdaad. Uitgangspunt zou moeten zijn de nieuwsvoorziening in de regio. Als die in bepaalde regio’s dreigt weg te vallen of er al niet meer is, zou samenwerking op internet voor de hand liggen. Het Commissariaat voor de Media zegt daar voorstander van te zijn. Maar zomaar een publieke organisatie met een commerciële uitgever samenvoegen is uit den boze lijkt me.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.