— maandag 21 maart 2016, 08:27 | 0 reacties, praat mee

RTV Oost overlegt over verwijderen artikelen na kort geding

Hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost wil 'binnen de organisatie in discussie gaan' over de vraag hoe belangrijk een compleet archief is. Dit naar aanleiding van een kort geding dat de Enschedese oud-wethouder Myra Koomen begon tegen de regionale omroep vanwege negatieve berichtgeving aan haar adres. Vanwege die berichtgeving zou ze niet meer aan het werk komen. Als het RTV Oost-archief 'opgeschoond' wordt, laat Koomen een schadeclaim van 15.000 euro vallen.

Koomen werd door RTV Oost beticht van onder meer belangenverstrengeling en machtsmisbruik. Het OM vond uiteindelijk geen bewijs voor de beschuldigingen. De regionale omroep zegt op de site geen reden te zien om de publicaties te verwijderen en voelt zich gesterkt door een uitspraak van de Raad voor de Journalistiek die oordeelde dat RTV Oost - bij één artikel - zorgvuldig heeft gehandeld. De andere artikelen waren verjaard en daar doet de Raad dus geen uitspraak over.

Omdat Oude Wesselink de ingrijpende persoonlijke gevolgen voor Koomen begrijpt is hij toch bereid de negatieve berichtgeving te verwijderen. De partijen hebben twee weken de tijd om er met elkaar uit te komen. Lukt dat niet dan doet de rechter uitspraak. Meer bij RTV Oost / Spreekbuis / Tubantia

 

Bekijk meer van

RTV Oost

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.