— maandag 15 november 2021, 10:20 | 0 reacties, praat mee

RTV Noord-hoofredacteur Van den Berg vertrekt naar RPO

De Regionale Publieke Omroep (RPO) heeft een projectmanager Digitale Innovatie aangesteld, die de dertien aangesloten omroepen de komende jaren gaat bijstaan in het digitaliseringsproces om binnen "een constant veranderend medialandschap digitaal relevant te zijn en blijven". Projectmanager Digitale Innovatie Mischa van den Berg zal digitale ontwikkeling vanuit journalistiek perspectief en publieksgericht gaan aansturen, meldt RPO.

Van den Berg werkte hiervoor bij RTV Noord, maar zat al maanden ziek thuis nadat een deel van het bedrijf zich openlijk afzette tegen een intern veranderingsproces met betrekking tot de journalistieke en organisatorische koers. De omroep meldde zijn opstappen dit weekend.

“Mijn focus lag en ligt bij de volgens mij noodzakelijke veranderingen in de publieke mediasector. Bij Noord is in een paar jaar tijd heel veel veranderd. Dat heeft veel gevraagd en het bedrijf is nu duidelijk toe aan een andere vorm van leiding”, stelt Van den Berg over zijn vertrek.

Door samen te werken onder de koepel van RPO kunnen de regionale omroepen gezamenlijk innoveren. Van den Berg heeft als opdracht bereik te helpen vergroten en omroepen helpen het publiek “in tijden van fake news, desinformatie en internetbubbels” te blijven voorzien van betrouwbare en onafhankelijke nieuwsvoorziening.

Samenwerking met partijen als de NOS, waar regionale omroepen nieuws mee uitwisselen, is een van de manieren om bereik te vergroten.

Van den Berg: “We zien enorme maatschappelijke veranderingen terwijl ook het digitale landschap voortdurend verandert. Het is daarom cruciaal dat we weten waar ons publiek zich bevindt en hoe wij hen het beste kunnen bedienen.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.