PersVeilig

— woensdag 3 februari 2021, 11:50 | 0 reacties, praat mee

RTV Drenthe begint samenwerking met vier lokale omroepen

De nieuwe verslaggevers op de stoep bij RTV Drenthe. V.l.n.r. Mathijs Renkema, Bastian van de Belt, Rien Kort en Wouter Westerveld | RTV Drenthe

Met ingang van februari werkt RTV Drenthe intensief samen met vier lokale omroepen in de provincie, het resultaat van de vorig jaar aangekondigde Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep. Laatste wijziging: 3 februari 2021, 11:52

Vier extra verslaggevers zullen een jaar lang vanuit Emmen, Hoogeveen, Noordenveld en Meppel op zoek gaan naar lokaal nieuws. De berichten die ze maken zijn in eerste beginsel voor de lokale omroepen, maar kunnen ook binnen mediakanalen van RTV Drenthe opduiken.

“Het gaat om omroep ZO!34 in Emmen, RTV Meppel, LOH (Lokale Omroep Hoogeveen) en Omroep Zulthe, die vanuit het Groningse Marum ook over Noordenveld bericht”, meldt RTV Drenthe over de vier nieuwsjagers.

De subsidieregeling moet leiden tot verbetering van de journalistieke basisinfrastructuur. Naast RTV Drenthe zijn RTV Noord, RTV Oost, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland en L1 bij de regeling betrokken. Deze omroepen kunnen uitbreiden met elk vier fte’s. De NOS is partner in het project op het gebied van kennis en techniek.

Bekijk meer van

RTV Drenthe

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.