— maandag 9 november 2020, 14:12 | 0 reacties, praat mee

28 journalisten in nieuw project om lokale journalistiek te verbeteren

© Maarten Hartman

Zeven regionale omroepen en de NOS starten begin 2021 een project waarbij voor de periode van een jaar lang 28 journalisten extra worden ingezet om de nieuwsvoorziening op regionaal en lokaal niveau verder te verbeteren.

Het doel is om gebruik te maken van de kracht van zowel lokale als regionale omroepen. Betrokken zijn RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland en L1. Deze omroepen kunnen uitbreiden met elk vier fte’s. De NOS is partner in het project op het gebied van kennis en techniek.

De extra inzet is mogelijk door de Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep van het Ministerie van OCW en moet leiden tot verbetering van de journalistieke basisinfrastructuur. De tijdelijke inzet valt niet onder het project lokaal-regionale samenwerking die de NOS, RPO en NLPO starten op 1 januari 2021. Meer bij NLPO / Flevopost

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.