— maandag 5 november 2012, 09:36 | 0 reacties, praat mee

RTL dreigt premier met kort geding

RTL Nieuws dreigt vandaag een kort geding aan te spannen tegen Algemene Zaken, het ministerie van premier Rutte, als dat niet alle stukken openbaar maakt over de omstreden koopkrachtgevolgen van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Dat staat op de website van RTL Nieuws. Vrijdag diende RTL Nieuws al een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) in om alle documenten boven tafel te krijgen. Het gaat om doorrekeningen van de koopkrachteffecten van de ministeries van Algemene Zaken, Financiën, Sociale Zaken en Volksgezondheid. Ook wil RTL Nieuws alle doorberekeningen van het Centraal Plan Bureau (CPB). Uit die berekeningen zou volgens RTL Nieuws blijken dat sommige bevolkingsgroepen wel twintig procent aan koopkracht verliezen. Volgens adjunct-hoofdredacteur Klein ziet het ernaar uit dat het kabinet-Rutte II de documenten niet voor het debat over de regeringsverklaring, aanstaande woensdag, zal vrijgeven. "Volgens mij heeft iedereen er recht op om op korte termijn te weten hoe het nu exact zit, zodat iedere Nederlander kan uitrekenen wat de effecten voor hem of haar zijn."

Bekijk meer van

WOB wob RTL

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.