— woensdag 7 november 2012, 13:09

RTL krijgt cijfers koopkracht niet

RTL Nieuws krijgt op dit moment geen inzage in de koopkrachtcijfers van het nieuwe kabinet. De zaak wordt aangehouden tot 21 november. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een kort geding dat door RTL was aangespannen tegen de ministeries van Algemene Zaken en van Economische Zaken. RTL Nieuws wilde uiterlijk vandaag informatie over de cijfers en deed een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur. In zijn verweer wees de landsadvocaat erop dat die wet overheden 28 dagen de tijd geeft om aan een verzoek te voldoen. Die vier weken zijn nog niet verstreken en daarom besloot de rechter om de zaak aan te houden. "Tussentijds wil de rechter dat de partijen overleg gaan voeren", zegt verslaggever Pepijn Crone die bij de zaak aanwezig was. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

wob WOB RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.