data als kans

— maandag 4 mei 2020, 11:02 | 0 reacties, praat mee

RTL meldt zeven procent daling tv-reclamemarkt

© Jeroen Jumelet / ANP

RTL Group schat dat de netto tv-advertentiemarkt van RTL Nederland in het eerste kwartaal met 7 procent daalt. Streamingdiensten doen het wel goed. Laatste wijziging: 4 mei 2020, 11:11

Dat blijkt uit cijfers die het mediaconcern gisteren bekendmaakte, meldt Adformatie.

De daling heeft te maken met het uitbreken van de coronacrisis in maart. Daarentegen gaat het wel goed met de betalende abonnees voor streamingdiensten. Eind maart registreerde RTL Group 1,53 miljoen betalende abonnees voor TV Now in Duitsland en Videoland in Nederland. Dat is een stijging van 34 procent op jaarbasis.

De omzet van RTL Group in het geheel was ruim 1,4 miljard euro, een omzetdaling van 3,4 procent. De tv-activiteiten daalden met bijna vijf procent. De omzet uit streamingdiensten steeg 19 procent naar 37 miljoen euro.

RTL Nederland heeft al eerder aangegeven dat er maatregelen worden getroffen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Werknemers hoeven dit jaar niet op loonsverhoging te rekenen als zij een goede beoordeling krijgen, tijdelijke contracten worden niet zomaar meer verlengd en afspraken met freelancers worden heroverwogen.

Bekijk meer van

RTL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.