Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 24 juni 2021, 16:53 | 0 reacties, praat mee

RTL Group betaalde topman Bert Habets ontslagpremie van 2,4 miljoen euro

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

RTL Group heeft zijn in 2019 vertrokken topman Bert Habets een vertrekpremie van 2,4 miljoen euro betaald, meldt RTL Nieuws. Het is niet duidelijk waarom de Nederlander, die uit eigen beweging zegt te zijn opgestapt, zo'n hoge afkoopsom kreeg.

Habets werkte meer dan twintig jaar bij RTL, eerst bij RTL Nederland en vanaf 2017 als ceo bij RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. In 2019 vertrok hij van de een op de andere dag. De precieze redenen voor zijn vertrek zijn nooit openbaar geworden.

RTL Nieuws noemt het opvallend dat de aandeelhouders van RTL Group Habets tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2019 geen décharge wilden geven, een juridische term waarmee aandeelhouders formeel goedkeuring verlenen aan het beleid van bestuurders over het afgelopen jaar. Dat is vrijwel altijd een standaardprocedure, maar in het geval van Habets moesten er nog ‘bepaalde zaken worden uitgezocht’. Meer details gaf RTL werden niet bekendgemaakt. Een jaar later was de zaak nog steeds niet afgerond. Uit de notulen van de aandeelhoudersvergadering in 2020 blijkt dat hij uiteindelijk wel décharge over 2018 kreeg, maar een deal over zijn afkoopsom was er nog steeds niet.

Nu, twee jaar na zijn vertrek, wordt pas bekend dat Habets een vertrekpremie heeft ontvangen. RTL Group spreekt van een ‘vrijwillige vergoeding in de context van zijn exit als ceo’ van 2,4 miljoen euro. Ook Habets gaat niet inhoudelijk op vragen in. Volgens hem is de vertrekpremie geen gevolg van een rechterlijke uitspraak. “Partijen zijn tot een conveniërende oplossing gekomen. Vertrek was uit eigen beweging. Verder valt er niks over te melden”, laat hij per WhatsApp weten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.