basis naar compleet

— woensdag 22 december 2021, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Roularta Media Group neemt New Skool Media over

New Skool Media oprichters Rob Koghee (L) en Cor Jan Willig in 2014, toen ze 19 titels overnamen van Sanoma. - © ANP | Jeroen Jumelet

New Skool Media komt in nieuwe handen. De uitgever van titels als EW, KIJK, Delicious, FORMULE 1 Magazine en Fiets komt in handen van Roularta Media Group. Het Belgische concern is in Nederland al actief met diverse tijdschriften, zoals Plus Magazine en Landleven. Laatste wijziging: 13 januari 2022, 16:22

Dat maakt New Skool Media bekend in een persbericht. Met de overnamen wil Roularta zijn positie op de Nederlandse magazinemarkt versterken en uitbreiden. Hoeveel geld er met de overname gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Werknemers van het concern worden woensdag ingelicht over de overname. Volgens New Skool Media zal de overname geen nadelige effecten hebben voor de werknemers. In een bericht aan freelancers laat New Skool Media weten dat de overname geen gevolgen heeft voor afspraken die met hen zijn gemaakt.

“Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking en zeker ook de ervaring van Roularta als grote magazine-uitgever in grote mate zal bijdragen aan zowel de kwaliteit als snelheid van onze doorontwikkeling”, aldus New Skool Media-CEO Erwin van Luit.

De overname is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Ook de Centrale Ondernemingsraad moet de overname nog goedkeuren. De directie en de redactieraad van EW moeten ook nog tot een akkoord komen, meldt het persbericht.

De NVJ laat in een reactie weten  in nauw contact te staan met de redactieraden en de OR van New Skool Media. De beroepsvereniging zegt de overname met een kritische blik te volgen. De NVJ wil de nieuwe aandeelhouder aansporen de titels met hun vaste redacties en freelance medewerkers in ere te houden en ook de belofte van het doorontwikkelen van de bestaande New Skool Media-merken gestand te doen’, zegt Paul Teixeira, secretaris Dagbladen, Lokale Media en Tijdschriften, in een eerste reactie. “De NVJ zal het overnameproces op de voet volgen, waarbij wij intensief contact onderhouden met de redactieraden en de ondernemingsraad.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.